Start voorbereidingen MFT 2018!

Logo MFT_COMPACT FC 2018-01

 

De vorige editie van het MFT ligt nog vers in ons geheugen maar we zijn alweer van start met de voorbereidingen van het Maker Festival Twente 2018! Bij een nieuw logo hoort tevens een nieuw thema, om zo een editie een eigen karakter te geven. Het thema van MFT 2018 is de Vrolijke Frankenstein.

Het MFT werkt ieder jaar met een nieuw thema om zo de edities hun eigen karakter te geven. Hiermee wordt voortdurende vernieuwing van het festival gecreëerd. Het festivalthema wordt geselecteerd in wisselwerking met de tentoonstellingsprogrammering van Tetem en TwentseWelle.

Tweehonderd jaar na de publicatie van de roman Frankenstein or the Modern Prometheus, heeft het morele conflict dat Mary Shelley destijds meesterlijk schetste nog niets aan kracht ingeboet. Ook nu botsen nieuwsgierigheid en vooruitgangsgeloof met een diepgewortelde menselijke angst voor technische vernieuwing. Onze tijd kenmerkt zich door het razende tempo waarmee nieuwe technologieën ons overspoelen. Enerzijds vestigen we onze hoop op innovatie en zijn we trots op onze vindingrijkheid. Anderzijds is er de permanente vrees om 21ste-eeuwse monsters van Frankenstein te baren.

‘De Vrolijke Frankenstein’ gaat over de kracht van de verbeelding. Het is een caleidoscoop van de toekomst. Het toont robots, de bionische mens, kunstmatige intelligentie, kunstobjecten en toekomstverhalen. Daarbij verbindt het kunst, cultuur, technologie en natuur met het heden, het verleden en de toekomst en wordt gezocht naar antwoorden, discussies en tegenspraak in de werelden van wetenschap, techniek en kunst. Het thema biedt grote inspiratie voor de invulling van het Maker Festival Twente 2018!

Met dit thema in gedachten ontwikkelen we op dit moment de activiteiten van het Expertprogramma- najaar 2017. Dit doen we samen met partners uit Enschede, Hengelo, Almelo en Hardenberg. Het expertprogramma- najaar 2017 loopt van oktober t/m december. Deze activiteiten worden binnenkort bekend gemaakt op de website en Facebook.

Vanaf vandaag kunnen makers, doe-het-zelvers, kunstenaars, bedrijven en wetenschappers zich weer aanmelden om deel te nemen aan de Play & Learn dagen en de Makerbeurs.

Kijk voor meer informatie op Educatie en de Makerbeurs, daar vind je ook een overzicht van alle aangemelde makers van deze editie.