Happy Eating

Word jij ook overladen met berichten over gezond eten? Bijvoorbeeld over pure chocolade of quinoa als nieuwe superfoods? Vaak weten we wel wat gezond is en vinden we het ook belangrijk, maar waarom lukt het dan toch niet om er naar te leven? Janet van den Boer, onderzoeker Voeding en eHealth aan de Universiteit Twente, laat je ervaren dat de grootste uitdaging niet ligt in wat je moet eten, maar hoe je door Happy Eating en interactieve technologie ervoor kunt zorgen dat je gezonder gaat eten.

Valentijn is een perfect moment voor Happy Eating: het leuker en mooier maken van de eetbeleving.  Je gaat zelf aan de slag met liefdevolle en sociale aspecten van eten door een liefdesgerechtje te maken met drie verschillende foodprinters! Je schrijft een persoonlijke boodschap in 3D chocolade, illustreert dit met een chocolade geprinte tekening en presenteert dit op een geprinte bodem van biscuit.

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar het Maker Festival Twente op 6 en 7 juni 2020. Het thema van het festival is dit jaar Black Mirror, naar de gelijknamige Netflix serie. In een reeks interactieve events worden de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht.

Datum: dinsdag 11 februari 2020
Tijd: 19:30 uur (19:15 uur inloop)
Locatie: Bibliotheek Almelo, Het Baken 3, Almelo
Deelname: gratis
Aanmelden via: info@bibliotheekalmelo.nl
Datum: woensdag 12 februari 2020
Tijd: 19:30 uur (19:15 uur inloop)
Locatie: Erve Boerrigter De Lutte, Plechelmusstraat 14, De Lutte
Deelname: €2,50
Aanmelden via: info@stichtingfundament.nl
Datum: donderdag 13 februari 2020
Tijd: 19:30 uur (19:15 uur inloop)
Locatie: Bibliotheek Oldenzaal, Ganzenmarkt 11, Oldenzaal
Deelname: €2,50
Aanmelden via: info@bibliotheekoldenzaal.nl