Expertsessie – Mobiele Maaklab

Donderdag 12 december kunnen professionals uit het culturele en onderwijsveld kennis maken met nieuwe technieken en zich laten inspireren in het Mobiele Maaklab dat van 2 t/m 12 december in het Kultuurhus Borne is opgebouwd.

Iedereen in Twente – jong en oud en ongeacht waar je woont – moet de gelegenheid krijgen zich te ontwikkelen tot een verkennende, creatieve en makende burger. Het spelen en experimenteren in een Maakplaats kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Daarom heeft Tetem een aantal ‘Mobiele Labs’ ontwikkeld die geschikt zijn voor het werken met jongeren vanaf 10 jaar en voor volwassen. Voor de duur van 2 tot 4 weken kunnen deze ingezet worden in bv. cultuurinstellingen, jongerencentra, bibliotheken en op festivals.

In het mobiele Maaklab kunnen jongeren en volwassenen nieuwe technieken leren en ontdekken. Er kan gewerkt worden met verschillende programma’s waarmee ze digitaal 3D kunnen ontwerpen en printen. Er zijn lasersnijders om in hout te graveren en heel precies papier te snijden. Wie liever wearables maakt kan aan de slag met de digitale borduurmachine. En willen ze ergens een replica van maken dan biedt de 3D scanner uitkomst.

Dit is een greep uit de mogelijkheden welke laat zien dat het jongeren en volwassenen de mogelijkheid biedt om hun creativiteit en talenten te ontdekken.

De jongerenwerkers bij Kultuurhus Borne zijn getraind als LabCoach en helpen jongeren de techniek veilig en deskundig te bedienen. Voor alle gebruikte technieken zijn techniek-, activiteiten- en betekeniskaarten ontwikkeld. Zij geven onder meer instructie over hoe de techniek werkt en achtergrond informatie over hoe het is ontwikkeld en gebruikt in het bedrijfsleven. Zij geven tevens inzicht welke vervolg mogelijkheden er zijn als het gaat om studie.

Alle professionals zijn welkom bij de Expertsessie op donderdag 12 december van 15.30 – 17.00 uur om alle technieken in het Mobiele Maaklab zelf te zien, te ontdekken en om zich te laten inspireren door de eerste ervaringen die zijn opgedaan door de LabCoaches en de jongeren in Borne.

De bijeenkomst is o.a. bedoeld voor educatie medewerkers van bibliotheken, jongerenwerkers, cultuurcoaches en cultuurmakelaars.

Expertsessie: Donderdag 12 december van 15.30-17.00 uur

Locatie: Kulturhus Borne, Marktstraat 23 Borne