Outdoor

Stadsdelen
In aansluiting op het thema Metropolis ontwikkelen we voor MFT Outdoor een stad met drie stadsdelen met ieder een eigen karakter.

In het eerste stadsdeel staan nieuwe woonvormen centraal. Ontwerper en kunstenaar Hans Runge komt met nieuwe functies voor afgedankte objecten, zoals een oude wijnsilo die is omgebouwd tot mobiel slaapvertrek. In het tweede stadsdeel organiseert Floris Maathuis diverse workshops duurzaam bouwen. Beide festivaldagen kan er gebouwd worden aan het ‘DIY Huis Twente’ met daarin allerlei voorzieningen zoals een helofytenfilter, zonnecollector en een composttoilet. Het derde stadsdeel gaat over ontspanning en onthaasten, met o.a. een mobiele sauna, een houtgestookte whirlpool en een regendouche.

Interculturele Food & Maker Market
Nieuw in 2019 is de interculturele Food & Maker Market; een innovatief en internationaal eet- en maakfestijn! Bezoekers kunnen zélf aan de slag bij diverse kookworkshops en natuurlijk genieten van de heerlijke gerechten!

The Herd
The Herd is een rondtrekkende kudde van mechanische dieren. De dieren zijn gemaakt uit gerecyclede fietsen. De herder, lopend op stelten, houdt de kudde in het gareel en wijst de weg. Drie keer per dag trekt de kudde door de stadsdelen en maakt contact met het publiek.

Tezamen vormt het gehele MFT Outdoor programma een toekomstperspectief op de moderne stad; een stad waarin iedereen meedoet, waarin eigen keuzes worden gemaakt en wordt nagedacht over duurzaamheid op het gebied van voeding en wonen.