Makersbeurs

Innovatie, technologie, creativiteit en maakcultuur staan voorop bij de Makersbeurs. Bedrijven, kunstenaars, wetenschappers, makers, ondernemers en doe-het-zelvers laten zien wat ze maken en delen hun kennis. Kunst, vormgeving, techniek, ondernemers en onderwijs worden samengebracht om elkaar te ontmoeten en inspireren. Soms ook om elkaar op het verkeerde been te zetten of uit te dagen. Bezoekers ervaren en beleven door zelf te dóen.

De Makersbeurs sluit dit jaar aan bij het thema Black Mirror: over de snelle technologische ontwikkelingen in de 21e eeuw en hoe deze de werkelijkheid en ons leven kunnen gaan beïnvloeden.

Je kunt je eigen robotkit bouwen of een digitaal hologram kunstwerk. In de BioHack Academy leer je hoe je thuis medicijnen, geurstoffen, schimmels en andere interessante biotechnologie kunt maken. Je gaat zelf aan de slag met protoplast. Er is een chocolate-challenge en verschillende workshops zoals 3D-printen, Makey Makey of zelf plastic maken. En nog veel meer…

Ben jij een kunstenaar, wetenschapper, maker, ondernemer, doe-het-zelver en heb je interesse om deel te nemen aan Maker Festival Twente? Vul dan het formulier in.