Moment== Memory

Tegenwoordig is technologie overal om ons heen. Technologie geeft ons zoveel informatie dat we dit niet kunnen verwerken. Onze hersenen raken overbelast en we worden slechter in het onthouden van herinneringen. Emoties en gevoelens zijn belangrijke onderdelen van een herinnering die niet goed opgeslagen wordt. Zonder emotie en gevoel worden herinneringen oppervlakkig. Moment == Memory is ontworpen om herinneringen weer sterk te maken.

Mensen maken foto’s en video’s om speciale momenten vast te leggen. Hierdoor onderbreken we het moment wanneer we de camera of telefoon gebruiken.  Moment == Memory is een wearable die bestaat uit een camera en een handschoen. Door sensors worden de hartslag, huidgeleiding en pupilreactie gemeten. De camera, die bevestigt is op de gebruiker, begint met filmen wanneer een van deze waardes opeens veranderd. Moment == Memory slaat alles op voor de gebruiker. Met als resultaat dat de gebruiker de handeling van het filmen van herinneringen uit kan besteden aan de technologie. Omdat de trigger een lichamelijke reactie is, hoeft de gebruiker geen handelingen te doen en kan die hierdoor het moment beleven en de herinnering sterker opslaan.

Na de wearable verbonden te hebben met de video-installatie, worden de opgenomen herinneringen getoond op zeven schermen. Elke herinnering wordt gepresenteerd met een methode die de herinnering sterk oproept bij de gebruiker. De wearable en video-installatie maken het mogelijk voor de gebruiker om een moment te beleven en de herinnering sterk terug te kunnen ervaren.

Website