The Overkill


 

iCarus

Tijdens het Maker Festival Twente presenteert The Overkill een mini editie met non-stop demonstraties, gaming, filmpjes en workshops met:

 iCarus: een unieke interactieve installatie, een dansmachine en tegelijk een theater-performance:

iCarus combineert muziek, interactieve media, klassieke zang, poëzie en populaire liedteksten. In een audiovisueel interactief decor, een vj-dj dans machine, de ‘Spotter’, open voor het publiek, geeft het de spelers virtuele vleugels; een uitnodiging tot dansen, vliegen, vallen. Hier vervaagt de scheiding tussen performer en toeschouwer en wordt elke speler een moderne Icarus. 

iCarus is een project van Chris Koolmees (vormgever/regisseur, productie en processing scripting) in samenwerking met Sonolog (muziek), Thomas van den Dool (Max/Msp Scripting) en Ekaterina Levental (mezzo sopraan).

Bekijk hier een voorproefje

 

Verder presenteert the Overkill:

– Een retro area met klassieke oude video games

– Een selectie van nieuw Indie games

– Moderne games (Ps3, XBOX 360 etc…)

– Doorlopende workshop “Maak jouw eigen VR brillen” (uit karton voor Android telefoon)

The Overkill is een 48 uur durend, non-stop evenement met een focus op de gaming cultuur. Het festival begeeft zich op het punt waar videogames, film, kunst, technologie en wetenschap elkaar treffen en op elkaar inwerken. Het festival wil laten zien hoe deze verbindingen invloed hebben op de evolutie van onze maatschappij.

Bezoek onze website.

Terug naar de Makers