Tentoonstellingen


Het thema van Maker Festival Twente 2017 is  ‘Leonardo de uitvinder’. Dit thema verbindt de drie hoofdtentoonstellingen van de Roombeek partners. Tijdens het festival zijn deze tentoonstellingen te zien: De droom van het vliegen in Museum TwentseWelle en Robotic Couture en You Only Live Online in Tetem.

 

De droom van het vliegen

wrightflyer_teeselink_001

In Museum TwentseWelle is de tentoonstelling de Droom van het vliegen te zien, het gaat over de wens om te vliegen. Je ontdekt hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen het luchtruim kiezen door te transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.
Maar ook hoe de droom los te komen van de aarde, om op eigen kracht door het luchtruim te suizen, ons al eeuwenlang achtervolgt. Van schetsontwerpen van Leonardo via de luchtballon en de zeppelin naar de motorisch aangedreven drones van vandaag en naar de droombeelden van kunstenaars.

Voor meer informatie over de tentoonstelling bezoek dan de website 

 

Anouk Wipprecht-Robotic Couture

anouk-wipprecht

Intel Edison Based Spider Dress by Anouk Wipprecht

Fashion-tech designer Anouk Wipprecht staat bekend om haar innovatieve ontwerpen en maakt technologie draagbaar. Ze creëert futuristische ontwerpen, die oplichten, bewegen of video-opnames maken zonder dat de drager daar iets voor hoeft te doen. Van Smoke Dress die rook produceert als je dichterbij komt tot Spider Dress die met spinnenpoten aanvalt wanneer iemand de persoonlijke ruimte van de drager betreedt.

Mode in een breder perspectief plaatsen kan Wipprecht als geen ander. Met Robotic Couture slaat zij een brug tussen technische innovaties, design en kunst.

Voor meer informatie over de tentoonstelling bezoek dan de website 

 

Dries Depoorter- You Only Live Online

Amsterdam, 19-11-2015, IDFA International Documentary Filmfestival Amsterdam. Photo Nichon Glerum

Dries Depoorter onderzoekt opkomende technologische processen, verkent de wijze waarop deze processen worden aangestuurd en onderzoekt wat dit betekent voor de mensen die worden aangestuurd. Dries deelt, combineert en experimenteert met privé gegevens van zichzelf en andere data die hij vindt op internet.

Voor meer informatie over de tentoonstelling bezoek dan de website