Start voorbereidingen MFT 2018!


Logo MFT_COMPACT FC 2018-01

 

De vorige editie van het MFT ligt nog vers in ons geheugen maar we zijn alweer van start met de voorbereidingen van het Maker Festival Twente 2018! Bij een nieuw logo hoort tevens een nieuw thema, om zo een editie een eigen karakter te geven. Het thema van MFT 2018 is Robotica/Vrolijke Frankenstein.

Robotica spelen steeds meer een rol in onze huidige maatschappij. Zowel ontwikkelingen als toepassingen zijn talrijk en op steeds meer gebieden wordt gebruik gemaakt van robots. Met verwondering maar ook onzekerheid kijkt en leest men over deze robotisering en kunstmatige intelligentie. Het thema biedt grote inspiratie voor de invulling van het Maker Festival Twente 2018!

Met het thema robotica in gedachten ontwikkelen we op dit moment de activiteiten van het Expertprogramma- najaar 2017. Dit doen we samen met partners uit Enschede, Hengelo en Almelo. Het expertprogramma- najaar 2017 loopt van oktober t/m december. Deze activiteiten worden binnenkort bekend gemaakt op de website en Facebook.

Vanaf vandaag kunnen makers, doe-het-zelvers, kunstenaars, bedrijven en wetenschappers zich weer aanmelden om deel te nemen aan de Play & Learn dagen en de Makerbeurs.

Kijk voor meer informatie op Educatie en de Makerbeurs, daar vind je ook een overzicht van alle aangemelde makers van deze editie.