Play & Learn dagen: samenwerking Enschede – Hengelo – Almelo


Net als vorig jaar, gaan we ook in 2017 samenwerken met Hengelo en Almelo bij de organisatie van de Play & Learn dagen. Als opmaat naar het MFT kan het onderwijs tijdens de Play & Learn dagen alvast kennis maken met makers, uitvinders, kunstenaars, ondernemers en wetenschappers. Er zijn presentaties en workshops voor het primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) en middelbaar beroepsonderwijs (MBO).

Doel van de Play & Learn dagen is: Door nieuwsgierigheid en inspiratie belangstelling wekken voor innovatieve en duurzame oplossingen, kunst, technologie en (nieuwe) ambachten. En ook: Beroepsperspectieven binnen de sectoren techniek, creatieve economie en maakindustrie in kaart brengen en jongeren de mogelijkheid bieden zich hier een beeld bij te vormen.

In de ochtend is er een onderwijsprogramma. Leerlingen maken kennis met verschillende makers en worden uitgedaagd mee te kijken, doen en beleven. In de middag is er een programma voor het publiek, waar bedrijven, kunstenaars en makers zich zullen presenteren en de leerlingen actief betrekken bij hun producten en creaties.

Binnen Play & Learn werken we samen met lokale partners uit het onderwijs, de promotie bureaus van Almelo, Hengelo en Enschede, lokale bedrijven zoals Protoplast, Trimotion, Zwanenberg Foodgroup, Coderdojo Enschede, Bibliotheek Almelo, WoWi!-bus en culturele instellingen als Kaliber, Oyfo en Roombeek Cultuurpark.

Data Play & Learn dagen
Hengelo: 10 mei 2017 – voor VO en MBO – locatie ROC Hengelo
Enschede: 16 en 18 mei 2017 – voor PO groep 7, VO en MBO – locatie Museum TwentseWelle
Almelo: 17 mei 2017 – Voor PO groep 7, VO en MBO – locatie Indië terrein

Boeken via: educatie@roombeekcultuurpark.nl

Mini Maker Faires
Hengelo: 10 mei 2017 – 14.00-17.00 – Locatie: ROC Hengelo
Almelo: 17 mei 2017 – 14.00-17.00 – Locatie: Indië terrein

Aanmelden als maker: MFT@tetem.nl
Toegang gratis, aanmelden als bezoeker niet nodig.

Maker Festival Twente Play en Learn ROC Hengelo

MFT 2016 - foto Tessa van Raalte 68

Maker Festival fotos Christina Bakuchava (4 of 108)