PIPS:lab


 

PIPSlab2

Tijdens het Maker Festival Twente laat PIPS:lab het publiek experimenteren in hun open lab opstelling, waar men live action 3D kan schilderen met de zelf ontworpen Potator Tools. Door middel van kleurenscanners en tekentools is het mogelijk kleurrijke landschappen en vreemde karakters te tekenen die direct op het scherm te zien zijn. En met de Oculus Rift virtual reality bril kan men zelfs door de eigen ontworpen 3D wereld heen dwalen.

Daarnaast presenteert PIPS:lab in samenwerking met Berlijnse kunstenaar Thomas Bratzke de half/half schilderijen. Dit zijn schilderijen of tekeningen die niet alleen op doek, maar ook in de ruimte geschilderd worden. De virtuele laag is achteraf zichtbaar via augmented reality; als men via een tablet naar de schilderen kijkt ziet men de hele creatie, en optioneel ook het proces van het schilderen. Elke middag wordt besloten met een Potator Jam – een improvisatie performance waar PIPS:lab eigenhandig aan de haal gaat met de zelf ontworpen technologie.

PIPS:lab infiltreert het theater met nieuwe technologie. Met hun zelf gebrouwen uitvindingen en maatwerksoftware creëren ze hybride performances en interactieve kunstinstallaties.

Begonnen in het halfduister van de Amsterdamse underground-uitgaansscène is PiPS:lab in 15 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in de theater- pop- en kunstwereld. PIPS:lab maakt interactieve voorstellingen en interactieve kunstinstallaties. Met de computer als mengpaneel en muziek, theater, video, beeld, tekst en een flinke dosis humor als ingrediënten voldoet een project van PIPS:lab nooit aan de verwachtingen. Interactie met het publiek maken de projecten van PiPS:lab compleet.

Zaterdag 30 mei
13:00-14:30: Open Lab / Half/half schilderijen / Interactieve Potator Tool installatie
15:00-16:00: Open Lab / Half/half schilderijen / Interactieve Potator Tool installatie
16:30-17:00: Potator Jam

Zondag 31 mei
11:00-12:00: Open Lab / Half/half schilderijen / Interactieve Potator Tool installatie
13:00-14:30: Open Lab / Half/half schilderijen / Interactieve Potator Tool installatie
15:00-16:00: Open Lab / Half/half schilderijen / Interactieve Potator Tool installatie
16:30-17:00: Potator Jam

Bezoek onze website.

Terug naar de Makers