MFT ontvangt € 10.000,- subsidie van Provincie Overijssel

Zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018 vindt de vijfde editie van het Maker Festival Twente plaats. Tetem is producent, samen met TwentseWelle. “Met het festival willen we de Twentse maakcultuur in de schijnwerpers zetten en benadrukken dat ‘maken’ de toekomst heeft. De bezoeker ervaart door meekijken, meedoen én beleven het nut en plezier van zelf dingen bedenken en maken”, aldus Wilja Jurg, directeur van Tetem.

Dit jaar heeft het festival als thema ‘de Vrolijke Frankenstein’. Jurg: “Onze tijd kenmerkt zich door het razende tempo waarmee nieuwe technologieën ons overspoelen. Enerzijds vestigen we onze hoop op innovatie en zijn we trots op onze vindingrijkheid. Anderzijds is er de permanente vrees om 21ste-eeuwse monsters van Frankenstein te baren. Het is een interessant spanningsveld.”

Tetem heeft van de provincie Overijssel een subsidie van € 10.000,- ontvangen voor o.a. het Expertprogramma, de Makerbeurs en de tentoonstellingen in Tetem en TwentseWelle ten tijde van het festival. De Provincie prijst het MFT vanwege haar onderscheidende karakter en de sterke mix van kunst, creativiteit, techniek en maakindustrie. Daarnaast wordt de grote hoeveelheid samenwerkingspartners als positief benoemd: culturele sector, onderwijs, bedrijfsleven en Techniekpact.

De laatste decenia ontwikkelt Twente zich tot high tech gebied. Het Makerfestival sluit perfect aan op het profiel van Twente als maakregio. Jurg: “Deze toekenning vanuit de Provincie bewijst dat het Maker Festival Twente inmiddels een evenement van betekenis is geworden, niet alleen voor Enschede maar voor de gehele regio!”