Lezing Mark Mieras over de spelende mens


Mark Mieras - foto Hein van den Heuvel - Maker Festival Twente 2015

Mark Mieras – foto Hein van den Heuvel

 

Zondag 31 mei om 15:00 uur: Een lezing van Mark Mieras over makers als een belangrijke cultuurstroom in de menselijke samenleving.

Overal in Nederland ritselt het van de scheppingsdrang. Op zolders en in schuurtjes bloeit de inventiviteit. Makers vormen een onderschatte, maar belangrijke onderstroom in de samenleving. Een bron van plezier, speelsheid én innovatie.

Mieras interviewde in zijn tijd bij het weekblad ‘Intermediair’ zo’n 150 uitvinders. Aan hun keukentafel ging hij met ze op zoek naar de persoon en zijn missie, zijn gevecht en pret. Als geen ander weet Mieras wat makers drijft: hoe het maken kan uitgroeien tot een levensmissie. Samen met ons gaat Mieras op zoek naar de bron van al deze vruchtbare activiteit. Wat bezielt mensen? Wat is het in ons brein dat mensen zo vindingrijk en flexibel maakt? Wat is het diepe geheim van het succes van de menselijke soort?

Vorm en inhoud gaan hand in hand bij lezingen van Mieras. De kunst is het verhaal zo te vertellen dat je mensen raakt. Dat vergt meer dan woorden. Mieras confronteert mensen met hun eigen hersenen.

Mark Mieras is wetenschapsjournalist. Artikelen van zijn hand verschenen onder meer in de Volkskrant, NRC Handelsblad, Psychologie Magazine, Intermediair en Avenue. Hij werkt mee aan verschillende radio- en tv-programma’s. Mieras schreef eerder de bestseller ‘Ben ik dat? Wat hersenonderzoek vertelt over onszelf’.

www.mieras.nl

Toegang en aanmelden lezing
Toegangsprijs lezing: € 5,-
Meld je aan via mft@tetem.nl. Vermeld in het onderwerp: ‘Aanmelden lezing Mark Mieras’. Betaling bij de ingang van het Maker Festival Twente. Er zijn ook kaarten te koop aan de deur, aanmelden wordt echter aangeraden ivm een maximum aantal beschikbare plaatsen. Zodra de lezing uitverkocht is wordt dit kenbaar gemaakt via de website.