Maker Festival Twente: Outdoor

Tijdens het Maker Festival Twente zal er buiten een gevarieerd programma plaatsvinden. We lichten alvast een tipje van de sluier op van wat er allemaal staat te gebeuren op 26 en 27 mei!

Het Abacus improvisatietheater presenteert tijdens het festival de Wastelanders. Deze piraten van de toekomst, die leven van het afval van onze beschaving, rijden op bizarre voertuigen die zijn geconstrueerd uit schroot. Ook de Exoot maakt zijn opwachting. De Exoot is een verzamelnaam van objecten, en interactieve installaties en acts van Tristan Kruithof. Kijk voor een indruk alvast op www.exoot.info De Compagniemobile, man versus magische machine, is alleen te zien op zondag.

In deze voorstelling denkt de hoofdpersoon het mechanische beest te kunnen domineren. Het Dapper Toneel is een heuse caleidoscoop met een roterende spiegelcabine en een onvoorstelbaar diepte effect. Voor de één een betoverende carrousel, voor de ander een wonderlijke tijdmachine, maar voor iedereen een fascinerende panoramische ervaring! Ook de spectaculaire act van Compagnie Daad komt naar Enschede: een zwerm van zeven mythische vogels zwiert en fluit door de lucht op dunne, hoge palen. Met hun snavels recht in de wind en hun scherpe ogen gericht op de grond, draaien ze als windwijzers hun eigen bewegingsspel. Kortom een hartstikke spannend en verrassend buitenprogramma, dat je niet mag missen!

Het Drone Event – in samenwerking met Saxion Hogeschool – is ook onderdeel van Maker Festival Outdoor. Op 26 en 27 mei worden er diverse drone demonstraties gegeven.