Jongerenprogramma


Maker: workshops sieraden maken

Tijdens Maker Festival Twente wordt aan alle doelgroepen aandacht besteed. Zowel op zaterdag als zondag worden vier workshops georganiseerd van 12.00u tot 17.00u in de Roombeekzaal in Museum TwentseWelle.

 

Workshop 1- de Proefjes Quiz 

Een quiz gecombineerd met proefjes. Deze quiz bestaat uit twee rondes met vragen over de proefjes. Een leerzame activiteit voor jonge kinderen met hun ouders.

Tijd: 12.00u-13.00u

 

Workhop 2 en 3- Recycle Orkest

Met deze workshop zullen kinderen van recycle materialen muziekinstrumenten maken. Als inspiratie staat het land Brazilië centraal om vervolgens muziekinstrumenten te maken vanuit diverse materialen zodat er op het eind gezamenlijk een liedje kan worden gespeeld met de gemaakte instrumenten.

Tijd: 13.00u-14.00u voor 6 t/m 8 jaar

Tijd: 14.00u-15.00u voor 9 t/m 12 jaar

 

Workshop 4- Prank video’s maken en accessoires maken en fotograferen

Deze workshop is bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 16 jaar. Ze kunnen kiezen om een grappig filmpje te maken waar zelfspot centraal staat of om accessoires te maken en dit te fotograferen.Bij het maken van een prankvideo leer je hoe je een camera gebruikt, bedenk je zelf wat je gaat filmen en monteer je dit in een korte video.

Of ontwerp van gebruiksmateriaal een accessoire; bedenk welke type je wilt maken en welk materiaal hierbij past. Experimenteer en laat je fantasie op de vrije loop om vervolgens deze gemaakte accessoires te fotograferen.

Tijd: 15.00u- 17.00u voor 13 t/m 16 jaar