Hengelo


De Play & Learn dag in Hengelo vindt plaats op 10 mei 2017 – voor VO en MBO – locatie ROC Hengelo

Maker Festival Twente Play & Learn ROC Hengelo

 

Mini-maker festival Hengelo (voor iedereen toegankelijk)

10 mei 2017 – 14.00-17.00 bij ROC Hengelo in de Gieterij, Gieterij 200, 7553 VZ Hengelo

Tijdens het mini-maker festival van de Play & Learn dag in Hengelo kunnen bewoners uit de stad kennis maken met het fenomeen ‘maker festival’. Bezoekers wordt de gelegenheid geboden het nut en plezier van het zelf dingen bedenken en maken te ontdekken en te ervaren. Daarbij zijn de kernwoorden: maken, delen, leren en beleven. De toegang is gratis.

Ochtendprogramma in Hengelo (onderwijs)

Tijdens het ochtendprogramma in Hengelo wordt een schoolklas opgedeeld in subgroepen van 7 tot 10 leerlingen. Iedere subgroep bezoekt in een carrousel 3 verschillende makers. De leerlingen worden uitgedaagd mee te kijken, doen en beleven. En het plezier en nut van het zelf dingen bedenken en maken te ervaren.

Tijdens het onderwijsprogramma wordt gestreefd naar een evenwichtige verdeling tussen de verschillende typen van het maken. Uitgangspunt is dat iedere leerling in de te volgen carrousel op verschillende gebieden ervaringen opdoet:

  • Het creatieve proces
  • Onderzoekend werken
  • Kennismaken met een bedrijf
  • Een innovatieve maker
  • Een technische maker
  • Zelf iets maken

Aansluitend aan dit ochtendbezoek maken de leerlingen per twee- of drietal een presentatie van een van de door hen bezochte makers. Terug op de school presenteren de leerlingen de opgedane ervaringen aan elkaar. Op deze wijze worden ervaringen gedeeld en worden leerlingen geprikkeld om ook het grote Maker Festival Twente te bezoeken.

De Play & Learn dagen 2016 werden mede mogelijk gemaakt door:

Chris Tacklind, Conrad, OICAM, Protoplast, Urenco, TkkrLab, Twence, Wirelab, Wowi, Wowlab, Zine Depo, Universiteit Twente, Ter Steege, De Smaak Van, ROC van Twente De Gieterij, Gemeente Enschede, Gemeente Almelo, Gemeente Hengelo, Prins Bernhard Cultuurfonds, Promotie Enschede, Almelo Promotie, Bureau Hengelo, Crea, Twents Techniekmuseum HEIM, MAFF, Kaliber Kunstenschool en Roombeek Cultuurpark Educatie.