Generation Discover bright ideas challenge


Bright ideas challenge

Op Roombeekplein staat vanaf 8 mei ook de Generation Discover bright ideas hub.

Vanaf 2020 worden wetenschap en technologie verplichte vakken in het Nederlandse basisonderwijs. Om scholen hierin te ondersteunen heeft Shell in samenwerking met partners de Generation Discover bright ideas challenge ontwikkeld.

In deze futuristische dome kunnen scholieren met hun leerkrachten spelenderwijs kennismaken met wetenschap en technologie.

Deze challenge daagt groep 7 leerlingen uit om na te denken over oplossingen voor onze wereld op het gebied van energie, water en voedsel. De deelname bestaat uit een online lespakket en een klassenbezoek aan de dome op Roombeek Cultuurpark. Op deze manier komen leerlingen op een interactieve en inspirerende manier in aanraking met wetenschap en technologie en ontdekken ze dat zij zelf tot allerlei slimme ideeën kunnen komen die een positieve bijdrage leveren aan onze toekomst.

De hub stond eerder in Rotterdam en Helmond en na het bezoek aan Enschede reist het door naar Amsterdam en Emmen. Per regio selecteert een jury de drie beste oplossingen. De winnaars maken kans op het realiseren van hun idee in virtual reality. Deze ideeën worden tijdens de tweede editie van het Generation Discovery festival in oktober 2017 gepresenteerd, waar een landelijke winnaar zal worden gekozen.

In de bright ideas hub doen leerlingen en andere bezoekers in anderhalf uur inspiratie op aan drie interactieve tafels. Ze verkennen wereldproblemen bij een dynamische halve globe, staan oog in oog met een robot- quizmaster en bouwen samen aan de stad van de toekomst.

Nieuwsgierig naar deze futuristische dome? Van 13 t/m 21 mei staat deze op Roombeek Cultuurpark, op doordeweekse dagen kunnen scholen zich aanmelden maar op 20 &21 mei is de hub toegankelijk voor iedereen tijdens Maker Festival Twente.

Meld je vooraf aan via de website