Expertprogramma


Verschillende kleinschalige events – varierend van ontwerpworkshops en artist-talks tot netwerkbijeenkomsten – vinden plaats voorafgaand en tijdens het Maker Festival. Met deze events opent het MFT de maatschappelijke discussie over de invloed en gevolgen van ontwerp- en maakontwikkelingen voor mens, cultuur en werkprocessen.

Vragen die in het expertprogramma aan de orde komen zijn: welke mogelijkheden bieden nieuwe technieken ons? Wat kunnen we een robot allemaal leren. Waarvoor kunnen we drones inzetten? Wat kan werken met technisch constructiespeelgoed betekenen voor de ontwikkeling van kinderen?

  • Najaar 2017
  • Voorjaar 2018
  • Tijdens de Makerbeurs

Het programma voor de periode februari t/m april 2018 is afgerond.

Als 1ste onderdeel van het voorjaarsprogramma willen we graag de werksessies met technisch speelgoed onder de aandacht brengen.

Werksessie technisch speelgoed – Spelend leren

Wat kun je allemaal met technisch constructiespeelgoed? Welke bijdrage heeft het materiaal aan de leerontwikkeling van kinderen? Om antwoord te geven op deze vragen, maar ook om het nut en plezier van technisch constructiespeelgoed te ervaren, organiseren wij een werksessie voor het onderwijs.

De werksessie start met een expert talk van onderwijskundige Sandy van Spronsen over wat het werken met technische bouwmaterialen kan betekenen voor de leerontwikkeling van kinderen. Aansluitend zal er in groepen een workshop gevolgd worden bij één van onze samenwerkingspartners: Lego bouwlab, LaQ, Plokko, Fischertechnik en Twickto.

Ben jij als onderwijsprofessional of als particulier geïnteresseerd in wat technisch constructiespeelgoed kan betekenen voor de ontwikkeling van kinderen? Meld je dan aan bij een van de onderstaande bibliotheken.

Datum: 19 februari
Tijd: 19.30 – 21.30 (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Bibliotheek Almelo, Het Baken 3, Almelo
Toegang: € 2,-
Aanmelden: receptie@tetem.nl

Datum: 8 maart
Tijd: 19.30 – 21.30 (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: LOC Hardenberg, Parkweg 1a5, Hardenberg
Toegang: € 2,-
Aanmelden: receptie@tetem.nl

Datum: 22 maart
Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Bibliotheek Hengelo, Beursstraat 34, Hengelo
Toegang: € 2,-
Aanmelden: receptie@tetem.nl

Datum: 5 april
Tijd: 19.30 – 21.30 (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Bibliotheek Enschede, Pijpenstraat 15, Enschede
Toegang: € 2,-
Aanmelden: receptie@tetem.nl

 

Over de overige bijeenkomsten wordt de informatie zo spoedig mogelijk aangevuld op deze website.