Expert programma


Het Maker Festival Twente vindt plaats op 26 en 27 mei 2018 op Roombeek Cultuurpark en is een coproductie van Tetem en TwentseWelle. Zowel voorafgaand als tijdens het festival vinden verschillende kleinschalige events plaats, variërend van ontwerp-workshops en artist-talks tot netwerkbijeenkomsten. Met deze events opent het MFT de maatschappelijke discussie over de invloed en gevolgen van de ontwerp- en maakontwikkelingen voor mens, cultuur en werkprocessen.

Vragen die in het expertprogramma aan de orde komen zijn: Op welke wijze draagt het ontregelen van digitale platforms bij tot innovatie en wat is de invloed van deze platforms op maak en ontwerpprocessen? Welke rol speelt Leonardo da Vinci in de dromen en werkelijkheid van hedendaagse uitvinders? Welke wonderlijke creaties levert een samenwerking tussen een textielkunstenaar en een kiemgroente-expert op? Welke mogelijkheden bieden nieuwe technieken aan hedendaagse makers en ontwerpers? Professionals die dit jaar mee doen vind je hieronder.

Het expertprogramma voor oktober t/m december 2017 is volop in ontwikkeling, zodra dit programma bekend is volgt er meer informatie.