Enschede


De Play & Learn dag in Enschede vindt plaats op 16 en 18 mei 2017 – voor PO groep 7, VO en MBO – locatie Museum TwentseWelle

Maker Festival Twente Play & Learn Enschede Universiteit Twente


Programma in Enschede (onderwijs)

Tijdens het dagprogramma in Enschede wordt een schoolklas opgedeeld in subgroepen van 7 tot 10 leerlingen. Iedere subgroep bezoekt in een carrousel 3 verschillende makers. Hierbij wordt de verdeling zo gemaakt dat de 3 of 4 subgroepen van een schoolklas verschillende makers kunnen bezoeken. De leerlingen worden uitgedaagd mee te kijken, doen en beleven. En het plezier en het nut van het zelf dingen bedenken en maken te ervaren.

Tijdens het onderwijsprogramma wordt gestreefd naar een evenwichtige verdeling tussen de verschillende typen van het maken. Het uitgangspunt is dat iedere leerling in de te volgen carrousel ervaringen opdoet op verschillende gebieden:

  • Het creatieve proces
  • Onderzoekend werken
  • Kennismaken met een bedrijf
  • Een innovatieve maker
  • Een technische maker
  • Het ‘’zelf iets maken”

Aansluitend aan dit bezoek maken de leerlingen per twee- of drietal een presentatie van een van de door hen bezochte makers. Terug op de school presenteren de leerlingen de opgedane ervaringen aan elkaar. Op deze wijze worden ervaringen gedeeld en worden leerlingen geprikkeld om het Maker Festival Twente op 20 en 21 mei 2017 te bezoeken.

De Play & Learn dagen 2016 werden mede mogelijk gemaakt door:

Chris Tacklind, Conrad, OICAM, Protoplast, Urenco, TkkrLab, Twence, Wirelab, Wowi, Wowlab, Zine Depo, Universiteit Twente, Ter Steege, De Smaak Van, ROC Twente De Gieterij, Gemeente Enschede, Gemeente Almelo, Gemeente Hengelo, Prins Bernhard Cultuurfonds, Promotie Enschede, Almelo Promotie, Bureau Hengelo, Crea, Twents Techniekmuseum HEIM, MAFF, Kaliber Kunstenschool en Roombeek Cultuurpark Educatie