Eerste Made in Twente een succes!


Preview events Maker Festival Twente 2016

Preview events Maker Festival Twente 2016

IMG_3123

 

IMG_3164

 

Op 14 januari j.l. vond de eerste ‘’’Made in Twente’’ plaats. Tijdens dit event hebben makers en geïnteresseerden kennis gemaakt met de werkgroep en organisatie en zijn ins en outs van het MFT gedeeld.

De opbrengst van deze bijeenkomst was groot:
• Made in Twente is bezocht door een gemêleerd gezelschap: mensen uit de makersbeweging, bedrijfsleven, onderwijs, overheid en kunstenaars. De interactie tussen de deelnemers onderling en de werkgroep was groot.
• Een groep ontwerpers uit Enschede heeft zich verenigd om zo kennis en kunde te delen.
• Het MFT heeft de wens om eigen afval voor het publiek zichtbaar te recyclen. Een bedrijf en een aantal kunstenaars hebben aangegeven mee te willen denken over het afvalvraagstuk van het festival.
• Het vinden van nieuwe hergebruik mogelijkheden van grondstoffen is een van de thema’s van het MFT 2016. Bedrijven en kunstenaars hebben zich aangeboden als leverancier van grondstoffen.
• In de thematische opzet voor het MFT 2016 wordt de relatie tussen de makers onderling opgezocht en uitgebouwd. Op deze eerste ‘’Made in Twente’’ bijeenkomst zijn verschillende relaties gelegd:
o Makers van muziekinstrumenten en onderzoekers die kunnen testen of het instrument zuiver speelt.
o Makers die actief zijn op h et gebied van biodiversiteit en festival catering.
o Orthopedische bedrijven en de 3D-print ontwerpers, die samen onderzoek willen verrichten naar de mogelijkheden in het 3D-printen van steunzolen.
o Een voedselkunstenaar en het FabLab die samen op zoek gaan naar eetbare inkt om mee te safe-drukken.
• Het MFT is groeiende en het leggen van verbindingen tussen de verschillende sectoren vraagt tijd en kennis van zaken. Verder is een festival altijd op zoek naar helpende handjes die als het festival er eenmaal is willen meedoen. Deze ‘’Made in Twente heeft nieuwe (geïnteresseerde) vrijwilligers opgeleverd.

De volgende, en tevens de laatste, Made in Twente is op woensdag 16 maart 2016 van 19:00-21:00 (open inloop 18:00) in TETEM kunstruimte aan de Stroinksbleekweg 16 in Enschede. Klik hier voor meer informatie en meld je aan.