Draai jezelf in een andere dimensie!


Jasper van Roden - Draaiding - klein

Op het MFT laat Jasper van Roden het ‘Draaiding’ zien. Het draaiding is een interactieve installatie voor jong en oud. Door actief aan de hendel te draaien wordt er een wereld gecreëerd waarin je jezelf in een andere dimensie gezogen ziet worden en de centrifugale krachten zichtbaar om je oren vliegen!

Jasper van Roden is afgestudeerd als theater vormgever aan de HKU. Zijn ervaringen reiken van Dogtroep, naar kleine zaalproducties en musea, naar festivals als Lowlands en Tweetakt. Zijn werk kenmerkt zich door een grote speelsheid, die zowel voor jong als oud uitdagend is.

Door zijn achtergrond als theatermaker en kunstenaar, weet Jasper als geen ander deze twee te combineren. Hij trekt de deelnemers uit hun comfortzone en daagt ze uit. Door de camerabeelden die aan het Draaiding gekoppeld zijn, wordt ook de toeschouwer echt een deel van het werk. Doordat de toeschouwer aan de kant wordt geprikkeld door de beelden die hij/zij ziet, kan het haast niet anders dan dat hij/zij het ook zelf wil ervaren. Zo ontstaat er in al zijn werk een cirkel die onophoudelijk enthousiasmeert.

Bezoek onze website

Terug naar de Makers